Human Design Poort 2 Ontvankelijkheid (Richting van het zelf)

Innerlijke GPS
Poort 2 Ontvankelijkheid (Richting van het zelf) Innerlijke GPS 3

Human Design Poort 2 volgt poort 24 (van 3 – 9 mei) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het G- Centrum en wijst naar poort 14 in het Sacrale Centrum als onderdeel van het kanaal van de Sleutelbewaarder. Poort 2 levert de energie voor het weten van je ware richting in het leven. Dit richtingsgevoel is zo betrouwbaar als een GPS.

Je bent ontvankelijk voor wat het leven je te bieden heeft en beschikt over een flexibiliteit om je aan te passen aan de omstandigheden. Ondertussen weet je steeds welke paden je mag volgen. 

Poort 2 & 14

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design

Citaat bij poort 2 Darwin 2

De zonnige zijde van Human Design poort 2

Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 2 de energie om jouw eigen pad in het leven te volgen en ontvankelijk en flexibel te zijn ten aanzien van wat het leven te bieden heeft. Je hebt een aangeboren gevoel voor richting en vertrouwt op dit innerlijke kompas. Je weet dat een richting niet altijd af te dwingen is of met je verstand te beredeneren valt.

De schaduwzijde van Human Design poort 2 

Aan de andere kant van het spectrum kun je vanuit Human Design Poort 2 de energie ervaren van zoekend zijn naar een richting in het leven en daarin de omstandigheden willen beïnvloeden. Je slaat wegen in die je met je verstand hebt gekozen en je raakt gefrustreerd van de obstakels die je op je pad tegenkomt.  

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 2 te verhogen. Besteed tijd en aandacht aan het versterken van jouw gevoel van innerlijk weten. Onderzoek wat je hiervoor nodig hebt. Wat meer in de natuur zijn, meditatie, yoga kunnen hierbij helpen. Laat het leven zich voor jou ontvouwen en volg je strategie en autoriteit om een bepaalde richting in te slaan en om te kunnen gaan met omstandigheden die zich aan je voordoen.

Citaat bij poort 2 Ghandi

Reflectie oefening voor Human Design poort 2

Weet dat de gaven van poort 2 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Kun jij omgaan met verandering zonder het gevoel van richting te verliezen?
  2. Hoe goed sta jij in contact met jouw innerlijk kompas? Volg je deze of laat je jouw verstand het makkelijk overnemen?
  3. Sta je open voor de richting van anderen? Ook als deze afwijkt van die van jou?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 2.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified