Human Design kanaal 2-14 - Design van de sleutelbewaarder

Richtinggevende levenskracht
Kanaal 2 14 richtinggevende levenskracht

Dit Generator kanaal van de beat verbindt het Sacrale centrum via Poort 14 van Levenskracht met het G centrum via Poort 2 van Ontvankelijkheid.

Met dit creatieve individuele kanaal gekleurd in jouw design marcheer je op het ritme van je eigen drum (de beat) en ‘bewaar je de sleutel’ tot een nieuwe richting. Dit kanaal is een krachtige bron van individuele creatieve kracht, die in staat is de richting van het leven te bepalen en te veranderen. Niet alleen van jezelf, maar ook van die van anderen.

Poort 2 & 14

Om de informatie over de poorten en kanalen in jouw design juist te kunnen interpreteren heb je informatie nodig over hoe het werkt tussen de verschillende soorten definitie (kleuring) in jouw kaart. In deze blog leggen we de verschillende varianten uit van de kanalen.

Wat is de energie van dit kanaal?

De essentie is dat wanneer je jouw eigen richting volgt, je in staat bent anderen te inspireren en te empoweren om hun eigen creatieve pad te volgen. Als sleutelbewaarder van richting en creatieve transformatie heb je de kracht om nieuwe perspectieven te introduceren en ons voortdurend te leiden naar evolutie en groei. Met dit kanaal heb je toegang tot essentiële materiële bronnen (o.a. voeding, geld, een huis) die nodig zijn voor het transformeren van de richting. Je weet welke kant het op moet gaan en je weet projecten en mensen weer op de rails te krijgen. Jouw overtuigingen en energie zijn aanstekelijk voor de mensen met wie je werkt en leeft. Je bent toevallig ook een expert in het omgaan met financiën en het aansturen van mensen. Je fungeert vaak als ruggengraat in teams.

Je kunt innovatie brengen door te luisteren naar en te vertrouwen op jouw onderbuik, zelfs als de weg voor jou nog onbekend is. Wanneer je wacht op een zuivere respons heb je krachtige vaardigheden en oneindige energie om je eigen creatieve inspanningen vol te houden, materieel te voorzien en anderen aan te moedigen in hun eigen creatieve richting.

Wat gebeurt er als je de energie van dit kanaal niet volgt?

Ieder kanaal kent een polariteit, een tegenstelling die zorgt voor verwijdering. Wanneer je jouw bestemming najaagt, kun je gefrustreerd raken en kun je je verloren voelen. Bijvoorbeeld door vanuit je hoofd te bedenken welke richting je wilt inslaan. Je bent hier niet om een richting te initiëren, maar om te wachten op een vraag die zich aandient in jouw leven. Wachten op datgene waarop je kunt responderen.  

Net als andere kanalen in het individuele circuit kun je met kanaal 2-14 gedefinieerd in jouw design periodes van melancholie ervaren. Vooral wanneer je denkt dat je geen richting hebt of dat er te veel werk ligt. Het werk geeft je dan niet langer voldoening. Het ene moment voel je absolute helderheid over welke richting het op mag gaan om dit op het volgende moment weer te verliezen.

Leer erop te vertrouwen dat wanneer je je openstelt, het juiste zich aandient voor jou. Wanneer de respons er dan is, geef je de mensen om je heen een nieuwe en krachtige richting. Wanneer je jouw strategie en autoriteit volgt hoef je geen gebeurtenissen te forceren of kansen te missen.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified