Human Design Poort 36  Crisis (Verdonkeren van het licht)

Je oké voelen in het donker
Human Design Poort 36 Crisis (verdonkeren van het licht)

Human Design Poort 36 volgt poort 22 (van 13 maart – 19 maart) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Emotioneel Centrum (Solar Plexus) en wijst naar poort 35 in het Keel Centrum als onderdeel van het kanaal van Veranderlijkheid. Poort 36 levert de energie voor het opbrengen van compassie voor jezelf en anderen juist in tijden van crisis.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.


De zonnige zijde van Human Design poort 36

In positieve zin staat Human Design poort 36 voor de energie om jezelf en anderen met compassie te benaderen. Compassie is de sleutel om al het lijden te overkomen. Je kunt zien dat iedereen menselijk is. Je weet dat de donkere kant van het leven erbij hoort. Dat vanuit de donkerte ook weer mooie dingen kunnen ontstaan. Vanuit deze poort kun je tijdens een crisis met empathie kijken en daarmee het (onnodig) lijden verzachten.

De schaduwzijde van Human Design poort 36

Aan de andere kant van het spectrum staat deze Human Design poort 36 voor het gebrek aan (zelf) compassie. Je legt jezelf onmogelijke (emotionele en seksuele) standaarden op, je straft jezelf en je kampt met gevoelens van inadequaat zijn. Deze poort zorgt dat je moeite hebt met ontspannen, niet lekker in je vel zit en de neiging tot het creëren van emotionele drama’s.

Heb je last van de schaduwzijde van deze poort? Belangrijk is dan te werken aan het volledig accepteren van jezelf en jouw gevoelens. Maak ruimte in jouw leven voor het verwerken van jouw emoties en gevoelens.

Reflectie oefening voor Human Design poort 36

Weet dat de gaven van poort 36 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

  1. Kun je jouw melancholie, humeurigheid of donkere kant respecteren en accepteren?

  2. Wat doe jij wanneer jij niet lekker in je vel zit?

  3. Kun jij compassie opbrengen voor het leed van anderen en hoe ziet dat er voor jou uit?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 36.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

 *Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified