Human Design Poort 55 Spirit (overvloed)

Leven vanuit overvloed
Human Design Poort 55 Spirit

Human Design Poort 55 volgt poort 30 (van 19 – 25 februari) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Emotioneel Centrum (Solar Plexus) en wijst naar poort 39 in het wortel centrum als onderdeel van het kanaal van Moodiness (stemmingen). Poort 55 geeft de energie om je over te geven aan creativiteit en overvloed. 

Starten met Human Design?

Deze poort gaat continu door emotionele ups en downs en kan gemakkelijk van stemming wisselen. Het glas is half vol of half leeg.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 55

In positieve zin staat Human Design poort 55 voor de energie om je over te geven aan creativiteit en overvloed. Overvloed maakt natuurlijk deel uit van het leven. Zowel spiritueel alsook materieel. Je bent melancholisch, muzikaal, romantisch. Je hebt vertrouwen in je eigen spirit. Je voelt jouw emoties diepgaand en brengt ze over op de mensen in jouw omgeving. De positieve én negatieve. Je bent ook in staat om gevoelens van overvloed in anderen aan te wakkeren.

Jouw spirit is op zoek naar de perfecte emotionele staat van zijn; zoals vrede, liefde, extase. Het heeft wel de juiste provocatie van poort 39 (tegenoverliggende poort) nodig om de gewenste gevoelens en emoties te ervaren.

De schaduwzijde van Human Design poort 55

Aan de andere kant van het spectrum staat deze Human Design poort 55 voor het verliezen van vertrouwen als je jouw emoties niet als creatieve brandstof gebruikt. Als de Spirit laag is, verkeer je in een creatieve pauze en voel je diepe melancholie.

Het is belangrijk om iedere poging waarin je jouw stemming probeert te controleren of verklaren, los te laten. Ga niet op zoek naar redenen en verklaringen voor jouw gevoelens. Als je jezelf de tijd geeft om jouw sterkste gevoelens te ervaren, verkrijg je een dieper begrip over de situatie en welke beslissing je wilt nemen.

Reflectie oefening voor Human Design poort 55

Weet dat de gaven van poort 55 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

1. Wat raakt jou (diepgaand) in jouw spirit?


2. Wanneer ervaar jij gevoelens van overvloed?

3. Wat zou er gebeuren wanneer jij je volledig overgeeft aan jouw emoties zonder ze te willen controleren/veranderen?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in de Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 55.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie , autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het Mastermindprogramma “Een reis langs de Human Design centra”. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor je bedoeld is.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified