Human Design Poort 41 Vermindering (snoeien)

Eén verlangen tegelijk
Human Design Poort 41 Vermindering

Elk jaar start de telling van Human Design poorten opnieuw. Het nieuwe Human Design jaar begint in poort 41 (van 22 - 27 januari). In dit artikel leggen we uit wat deze inhoudt en geven we je reflectievragen mee.

Het nieuwe jaar in Human Design start met poort 41*. Deze poort bevindt zich in het Wortel centrum en wijst naar poort 30 in het Emotionele centrum (Solar Plexus) als onderdeel van het Kanaal van Erkenning. Vanuit poort 41 voel je de druk en het verlangen naar een nieuwe ervaring. Het gaat erom dat je handelt vanuit de hoeveelheid druk die voor jou correct is.

De stress die gepaard gaat met het wortelcentrum hoeft dus geen probleem te zijn, zolang je maar je Strategie en Autoriteit volgt. Eén verlangen per keer uitleven in plaats van tien tegelijk.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

De zonnige zijde van Human Design poort 41

In positieve zin staat Human Design poort 41 voor de energie om je eigen dromen en verlangens te respecteren en zien dat ze uitkomen. De 41 heeft de fantasie over een mooie toekomst en kan de mind gebruiken als een speeltuin van creativiteit, grote dromen en visieontwikkeling.

De schaduwzijde van Human Design poort 41

Aan de andere kant van de het spectrum staat deze poort voor de energie waarbij je helemaal geen actie onderneemt richting jouw dromen en vast blijft zitten in jouw fantasie. Je kunt nerveus en angstig raken over de te nemen stappen en daarmee de timing die jouw strategie en autoriteit je aangeeft negeren. Het universum geeft je niet voor niets een signaal dat je mag volgen. De kunst is om die frequentie op te pikken.

Het belangrijkste dat je kunt doen om te ontdekken wat deze poort voor je doet is de patronen en gedachten te verkennen die je vasthouden in jouw angst. Kijk jouw angst in de ogen om je dromen een kans te geven tot bloei te komen.

Uitleg dagenergie Human Design Transits

Reflectie oefening voor Human Design poort 41

Weet dat de gaven van poort 41 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

1. Wat is jouw relatie tot jouw dromen?

2. Heb jij jezelf al toestemming gegeven om jouw dromen uit te laten komen?

3. Kun jij echt vervulling ervaren als jouw dromen uitkomen? Kun je ervan genieten of ben je alweer bezig met de volgende ervaring?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 41.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat  je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie , autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het Mastermindprogramma “Een reis langs de Human Design centra”. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor je bedoeld is.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified