Human Design kanaal 1-8 - Design van het creatieve rolmodel

De kunst van creatieve expressie
Kanaal 1 8 human design

Dit Projector kanaal van inspiratie verbindt het Keel centrum via Poort 8 van Bijdrage met het G centrum via Poort 1 van Creativiteit.

Met dit creatieve individuele kanaal gekleurd in jouw design kun je vanuit jouw creativiteit een inspiratiebron zijn voor anderen. Jij gaat jouw eigen creatieve weg. Als anderen jouw unieke aanpak waarderen en niet afremmen, kun je anderen ook motiveren om nieuwe wegen in te slaan.

Poort 1 & 8

Om de informatie over de poorten en kanalen in jouw design juist te kunnen interpreteren heb je informatie nodig over hoe het werkt tussen de verschillende soorten definitie (kleuring) in jouw kaart. In deze blog leggen we de verschillende varianten uit van de kanalen.

Wat is de energie van dit kanaal?

De ironie hier is dat het kanaal niet inspirerend is voor jou als je het gekleurd hebt in jouw design. Het is inspirerend voor iedereen die jou ontmoet. Je bent hier dan om een voorbeeld te zijn voor anderen. Goed om te weten dat alle individuele definitie bedoeld is als voorbeeld voor anderen.

De energie van dit kanaal gaat specifiek over expressie geven aan jouw individuele richting in het leven. Via jouw creativiteit lever je een bijdrage aan de wereld. Je moet hier wel voor worden uitgenodigd. Als je wacht tot jouw vocale gave (jouw creatieve bijdrage) wordt erkend, kun je de ander bekrachtigen. Jouw inspiratie – individueel weten in het nu – brengt de ander in het nu en zorgt voor de bekrachtiging. Het ontwikkelen van jouw communicatieve vaardigheden is noodzakelijk om te kunnen uitleggen wat jouw unieke bijdrage kan zijn.

Het vraagt om moed om op te vallen tussen de massa en anderen te inspireren om net zo moedig te zijn. Voor dit kanaal is leven als individu is een kunst en bedoeld om de aandacht te trekken.

Wat gebeurt er als je de energie van dit kanaal niet volgt?

Ieder kanaal kent een polariteit, een tegenstelling die zorgt voor verwijdering. Jouw unieke bijdrage kun je namelijk niet initiëren zoals een Manifestor dat kan. Als je niet wacht tot je wordt uitgenodigd om te spreken, dan krijg je niet het respect en de waardering voor wat je zegt. Zelfs niet wanneer je heel graag een bijdrage wilt leveren. Jouw inspiratie wordt dan eenvoudigweg niet gezien en gehoord.

Het kanaal van inspiratie beschikt niet over motor energie. Kijk in jouw design of het bij jou verbonden is met een motor centrum (wortel, sacraal, hart of emotioneel centrum). Als dat zo is dan kan jouw bijdrage bijzonder indrukwekkend zijn. Je bent dan niet alleen in staat om uit te leggen hoe je kunt helpen, je kunt het ook gelijk gaan doen. Zonder de verbinding met een motor, kun je ook sterk die neiging hebben, maar kan het beter voor je zijn om anderen te vertellen dat te gaan doen dat jij op uitnodiging hebt verteld.

Leer het belang van dit creatieve kanaal begrijpen, of hij nu wel of niet bij jou gedefinieerd is. Want dit kanaal staat voor de kunst van het leven en hoe je hier expressie aan kunt geven.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified