Human Design kanaal 43-23 - Design van individualiteit

Van genie tot freak
Kanaal 43 23 3

Dit Projector kanaal verbindt het Keel centrum via Poort 23 van Assimilatie met het Ajna centrum via Poort 43 van Inzicht.

Met dit kanaal gekleurd in jouw design kun je met een originele zienswijze komen die de manier waarop mensen zien en denken kan veranderen. Dit heeft alleen effect als je hiervoor wordt uitgenodigd. Als je wacht op het juiste moment dan ben je in staat jouw inzichten helder te verwoorden en daarvoor de erkenning te krijgen. Jouw inzichten worden dan als geniaal gezien. Wanneer je niet wacht op de juiste timing zal jouw unieke weten, hoe goed ook verwoord en bedoeld, zelden van waarde zijn voor of begrepen worden door anderen. Je wordt dan gezien als freak.

Poort 23 & 43

Om de informatie over de poorten en kanalen in jouw design juist te kunnen interpreteren heb je informatie nodig over hoe het werkt tussen de verschillende soorten definitie (kleuring) in jouw kaart. In deze blog leggen we de verschillende varianten uit van de kanalen. 

Wat is de energie van dit kanaal?

In dit kanaal hebben we te maken met de pulserende energie van weten en niet-weten. En het afwisselen van creativiteit en melancholie. Soms weet je het en soms ook niet.

Jouw uitdaging is om de controle los te laten en jouw denken toe te staan ​​zijn weten op zijn eigen manier en timing te verwerken. Het enige wat je kunt doen, is de vaardigheid ontwikkelen om eenvoudig en duidelijk uit te leggen wat je weet. Terwijl je dat doet, zullen de kansen om jouw unieke inzichten, jouw eigen genialiteit tot uitdrukking te brengen, vanzelf ontstaan ​​uit de erkenning van jouw gaven door anderen. Het is niet nodig, om van tevoren te plannen wat je gaat zeggen. Of om te weten waarom je zegt wat je zegt en wanneer je het zegt. Je denken is hier om niet alleen je weten te omarmen, maar ook om te onderzoeken wat niet bekend is.

Met jouw denken voelt het vaak alsof je anderen lichtjaren vooruit bent. Om je genialiteit echt te omarmen, moet je in lijn zijn met jouw unieke design. Het volgen van jouw strategie en autoriteit is ook hier weer de sleutel. Wanneer jouw inzichten goed worden herkend en je ze  op het juiste moment deelt, zul je als een genie worden gezien.

Je hebt het vermogen om technieken en concepten te ontwikkelen die de efficiëntie verhogen. Jouw denken kan kijken naar de manier waarop iets is gedaan of wordt gedaan, en plotseling een veel betere en snellere manier weten om hetzelfde te doen. Hiermee kun je  bijdragen aan het brengen van structuur en efficiency verbetering in organisaties. Het kost echter tijd om te leren hoe je jouw innovatieve manier van denken kunt overbrengen. Het kan zijn dat je het eerst vele malen moet uitleggen voordat een nieuw concept aanslaat en je genialiteit echt wordt erkend.

Wat gebeurt er als je de energie van dit kanaal niet volgt?

Ieder kanaal kent een polariteit, een tegenstelling die zorgt voor verwijdering. Als de timing voor het delen van jouw inzichten niet goed is, word je afgewezen, voel je je vervreemd en verwerp je soms zelfs je eigen unieke weten.

Het proces van tot inzicht komen is onvoorspelbaar en kan niet worden geforceerd. Wanneer je probeert om het verkrijgen van inzicht af te dwingen, word je geconfronteerd met het tegenovergestelde effect. Jouw gedachten zijn dan chaotisch en je kunt in de valkuil stappen van het verspreiden van onzin die voor jezelf en anderen niet begrijpelijk is.
Wanneer je makkelijk toegeeft aan de impuls van een uniek inzicht delen, kan dit leiden tot misverstanden in de communicatie met anderen.

Je kunt ook doof lijken voor anderen omdat je te druk bent met je eigen inzichten en gedachten. Dit is enerzijds nodig om het innerlijk weten toe te kunnen laten. Anderzijds hoor je niet altijd wat de ander te zeggen heeft wat ook weer kan leiden tot miscommunicatie. Wacht dus op de juiste timing om te spreken en oefen met het ontwikkelen van jouw communicatieve vaardigheden.

 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified