Human Design Poort  19 Behoefte (toenadering)

'Need to be wanted'
Human Design Poort 19 Behoefte (toenadering)

Human Design Poort 19 volgt poort 41 (van 28 januari – 2 februari) op in het Levenswiel*. Deze poort bevindt zich in het Wortel centrum en wijst naar poort 49 in het Emotionele centrum (Solar Plexus) als onderdeel van het Kanaal van Gevoeligheid en sensitiviteit. Vanuit poort 19 wil je nodig zijn voor anderen. 

Starten met Human Design?

Je bent gevoelig voor de behoeften van anderen zonder je zelf op te offeren. Je mag dus ook aandacht hebben voor jouw eigen behoeften. Volg hierin jouw strategie en autoriteit.

Wat is de energie van deze Human Design poort?

Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

Quote over de gevoeligheid van Human Design Poort 19

De zonnige zijde van Human Design poort 19

In positieve zin staat Human Design poort 19 voor de gevoeligheid voor de behoeften van anderen en ondertussen blijf je luisteren naar jouw eigen behoeften. Met deze poort geloof je dat je als individu, groep of gemeenschap floreert als in de basisbehoeften is voorzien. Dit zijn de basisbehoeften zoals eten en het hebben van een dak boven je hoofd alsook het voeden van je spirit. Je houdt ervan om je te omringen met mensen die emotioneel lekker in hun vel zitten en jij voelt je goed als het goed gaat met de mensen de mensen om je heen. Als jij goed in jouw eigen energie zit, kun je sensitief zijn voor de behoeften van anderen zonder er direct iets mee te doen.

De schaduwzijde van Human Design poort 19

Aan de andere kant van de het spectrum zegt poort 19 dat je jouw eigen behoeften niet begrijpt en op de laatste plaats stelt. Als je vanuit deze energie niet de tijd neemt voor jouw eigen behoeften kun je gemakkelijk overspoelt raken door de emoties en fysieke energie van anderen. Overgevoeligheid is dan het gevolg verslaafd raken aan het nodig zijn voor anderen. Hierdoor kun je heel nerveus worden en onnodig overhaast acties ondernemen. Ook kun je je afvragen: ‘Wie zorgt er nu voor mij? Doen mijn behoeften er niet meer toe?’

Gevoeligheid voor de behoeften van anderen

Het belangrijkste dat je kunt doen om te ontdekken wat deze poort voor je doet, is de patronen en gedachten te verkennen die je vasthouden in jouw niet-zelf.

Reflectie oefening voor Human Design Poort 19

Weet dat de gaven van poort 19 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren:

1. Hoe gevoelig of sensitief vind jij jezelf voor de (emotionele) behoeften van anderen?

2. Hoe bewaak jij jouw grenzen hierin? Op welke manier bewaak jij jouw eigen behoeften? Hoe verschillend is dat bij verschillende mensen.

3. Ga eens terug naar een moment waarop jouw behoeften en emoties echt werden gezien door anderen, hoe was dat voor je?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 19.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

 *Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat  je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie , autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading waarin Irene je in circa twee uur wegwijs maakt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het Mastermindprogramma “Een reis langs de Human Design centra”. Kennis over de centra is essentieel. Ieder centrum heeft namelijk een eigen stem die de hele dag door met je communiceert. Waar staat ieder centrum precies voor? Wat betekent het voor jou of een centrum open (wit) of gedefinieerd (gekleurd) is in jouw design? Welke oefeningen kun je doen om in balans te komen met dit centrum in jouw design? Lees hier meer over dit programma en de aanmelding als dit nu voor je bedoeld is.

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified