Human Design Kanaal 34-57  - Design van archetype kracht

Wat het betekent om mens te zijn
Kanaal 34 57

Dit Generator kanaal van kracht verbindt het Sacrale centrum via Poort 34 van Levensenergie met het Milt centrum via Poort 57 van Intuïtieve helderheid.

Met dit kanaal gekleurd in jouw design heb je de kracht om te luisteren naar je intuïtie om te overleven via respons. Je bent continu alert voor dingen in je omgeving die een bedreiging kunnen vormen. Je kunt bovendien snel en doortastende beslissingen nemen in het heetst van de strijd.


Poort 34 & 57

Om de informatie over de poorten en kanalen in jouw design juist te kunnen interpreteren heb je informatie nodig over hoe het werkt tussen de verschillende soorten definitie (kleuring) in jouw kaart. In deze blog leggen we de verschillende varianten uit van de kanalen. 

Wat is de energie van dit kanaal?

De essentie van het menselijk leven is overleven en gezond blijven. Overleven is een kwestie van responderen en gaat dus niet over initiëren of iets najagen. Je hebt de kracht in je om altijd klaar te zijn om te vechten, om te overleven. Je bent hier om te vertrouwen op het moment van respons, dat is precies hetgeen je ook beschermt. Als je als individu leert vertrouwen op deze kracht, dan kun je zonder angst door het leven gaan.

Mensen met dit kanaal kennen alleen helderheid als ze wachten op respons, als ze dus wachten tot ze ergens een vraag over krijgen.

Wist je dat ons lachen hier vandaan komt? Als reactie op een onverwachte, mogelijk bedreigende, gebeurtenis nemen ons natuurlijke reflexen het van ons over en helpen je te overleven. Omdat je het vervolgens hebt overleefd, zonder precies te begrijpen hoe dat komt, begin je te lachen. Dit zie je ook vaak gebeuren als mensen een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt.

Wat gebeurt er als je de energie van dit kanaal niet volgt?

Ieder kanaal kent een polariteit, een tegenstelling die zorgt voor verwijdering. Het tegenovergestelde van mens zijn is het niet meer responderen en proberen te manifesteren. Als je met dit kanaal gedefinieerd in jouw design dus niet wacht op respons, verlies je in zekere zin jouw menselijkheid. Daarmee bedoelen we mee dat je jouw natuurlijke instinct tenietdoet en jouw inherente kracht niet accepteert.

Juist het luisteren naar ons dierlijke instinct, deze te omarmen, ernaar te handelen en erom te lachen, maakt ons tot mens. 

Samen meer ontdekken

Werken en leven op jouw voorwaarden is ons basisprogramma voor als je nu echt wilt starten met jouw Human Design experiment en daar deskundige en enthousiaste begeleiding bij kunt gebruiken. Een persoonlijke reading is onderdeel van het programma.
Lees hier meer over dit programma en voor aanmelding. 

Aanjagers van persoonlijk leiderschap

© Human Design in Bedrijf, Zwolle 2023

Irene van Gameren IHDS Certified